0

Αυτή θα είναι πιθανότατα η ακριβότερη αγοροπωλησία που έχει γίνει για αυτοκίνητο και φυσικά αφορά σε μία πολύ σπάνια 250 GTO του 1962!


 Είναι η 2η στη σειρά -από τις συνολικά 36- Ferrari 250 GTO που έχουν κατασκευαστεί, διατηρείται σε άριστη κατάσταση (με αυθεντικό σε κάθε σημείο τον V12 3.0 με τα 300 άλογα), ενώ έχει μεγάλη αγωνιστική ιστορία, καθώς ήταν η πρώτη GTO που μετείχε σε αγώνες (συνολικά ανέβηκε στο βάθρο 17 φορές σε 27 αγώνες). Μεταξύ των επιτυχιών της περιλαμβάνεται μια νίκη στην κλάση της (στις 12 Ώρες του Sebring το 1962, με οδηγούς το διάσημο Phil Hill και τον Olivier Gendebien) και μια ακόμα στις 24 Ώρες του Le Mans της ίδιας χρονιάς (με τον Robert "Bob" Grossman και τον Fireball Roberts πίσω από το τιμόνι της).

Μετά τη νίκη του Grossman το 1965 και το Nassau Tourist Trophy, η GTO εγκατέλειψε τις πίστες και άλλαξε αρκετούς συλλέκτες με τελευταίο τον Bernie Carl που μετείχε μαζί της σε αρκετούς αγώνες κλασικών αυτοκινήτων, ο οποίος και την αγόρασε το 1997. Τώρα, για λογαριασμό του Carl, η βρετανική εταιρεία Talacrest έχει αναλάβει να πουλήσει την GTO, όχι λιγότερο από 51,8 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα, ο μελλοντικός ιδιοκτήτης έχει ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον και απομένουν τα τυπικά για να κάνει δική του την πανέμορφη GTO.




πηγή: caroto.gr 

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top