0




Όλοι οι δρόμοι, οδηγούν στο Κάρντιφ. Το μεγάλο ταξίδι μέχρι τον τελικό προορισμό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ξεκινάει απόψε. 

Το σεντόνι με τα αστέρια παίρνει θέση στις σέντρες των ευρωπαϊκών γηπέδων για το 25ο Τσάμπιονς Λιγκ της ιστορίας και 62ο από καταβολής του Κυπέλλου Πρωταθλητριών ομάδων. 

Όπως καταλαβαίνεται οι δρόμοι αδειάζουν, οι αντροπαρέες αράζουν στους καναπέδες, οι μπύρες ρέουν άφθονες και να delivery boys τρέχουν πανικόβλητα για να προλάβουν. Αυτό είναι η μαγεία, αυτό είναι η μεγαλύτερη αντρική γιορτή. 

Κάντε ησυχία λοιπόν και απολαύστε την απίθανη μεθυστική μελωδία της σύνθεσης του Τόνι Μπρίτεν, και απολαύστε το πιο απίθανο λίκνισμα, αυτό του σεντονιού με τα αστέρια, παρόλο που μετά από 20 χρόνια δεν θα υπάρχει εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ. 

1ος Όμιλος 

Πρόκειται για το παιχνίδι της βραδιάς. Η Παρί Σεν Ζερμέν υποδέχεται την Άρσεναλ, με τους Γάλλους με τον «Μίδα» του Europa League, Ουνάι Έμερι στο τιμόνι, να θέλουν επιτέλους να κάνουν την υπέρβαση στο Τσάμπιονς Λιγκ. 

Τα πράγματα κόντρα στην Άρσεναλ μόνο εύκολα δεν είναι, αφού οι Λονδρέζοι στη Γαλλία τα πηγαίνουν εξαιρετικά, αφού διατηρούν το αήττητο στους 11 τελευταίους αγώνες επί γαλλικού εδάφους, ενώ μετρούν επτά σερί νίκες στη Γαλλία. Όλα αυτά στη 19η σερί παρουσία των «κανονιέρηδων» στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. 

Οι Γάλλοι θα παραταχθούν χωρίς τον Οριέ που είναι τραυματίας, ενώ εκτός για τους φιλοξενούμενους θα είναι οι Ράμσεϊ, Παουλίστα, Γουέλμπεκ και Μερτεσάχερ. 

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Βασιλεία υποδέχεται την Λουντογκόρετς, με τους Ελβετούς να μετρούν εδώ και τρία χρόνια μόλις τρεις ήττες σε 19 ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ. 

Παρί Σεντ Ζερμέν – Άρσεναλ (21.45 ΟΤΕ Sport 2) 
Βασιλεία – Λουντογκόρετς (Μαγνητοσκόπηση 23.45 ΟΤΕ Sport 3) 

2ος Όμιλος 

Τη νίκη απέναντι στη Ντιναμό Κιέβου θα ψάξει η Νάπολι, που ξεκινάει τις υποχρεώσεις της στην επιστροφή της στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά τη σεζόν 2013-2014 από μια δύσκολη έδρα. Σίγουρα η πρόκριση στην επόμενη φάση για τους «παρτενοπέι» είναι ο φετινός στόχος, αλλά για να ξεκινήσει σωστά θα πρέπει να ξεπεράσει του ουκρανικούς «δαίμονες». Η Νάπολι επί ουκρανικού εδάφους, έχει ηττηθεί και στα δύο ματς που έχει δώσει, με πιο πρόσφατη αυτή από την Ντίνπρο στο Europa League. Χωρίς τον Κίρικες θα παραταχθούν οι Ιταλοί, εκτός ο Ντανίλο Σίλβα για τους Ουκρανούς. 

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Μπενφίκα του Κώστα Μήτρογλου και του Κώστα Σάμαρη, υποδέχεται την Μπεσίκτας. Αμφίβολοι για τους Τούρκους οι Γκινούλ και Οζιακούπ, αμφίβολος ο Ράφα Σίλβα για τους «αετούς». 

Ντιναμό Κιέβου – Νάπολι (21.45 ΟΤΕ Sport 7) 
Μπενφίκα – Μπεσίκτας (21.45 ΟΤΕ Sport 8) 

3ος Όμιλος 

Η ήττα το Σαββατοκύριακο από την Αλαβές, ήταν ταρακούνημα για την Μπαρτσελόνα, που υποδέχεται στο «Καμπ Νου» την Σέλτικ και σίγουρα θέλει να... ξεσπάσει. Η τελευταία φορά που η Σέλτικ πήγε στη Βαρκελώνη ήταν κάτι παραπάνω από δύσκολη, αφού ηττήθηκε με 6-1. Σαφώς οι Καταλανοί είναι φαβορί, αλλά αυτό θα φανεί στο γήπεδο. Κανονικά παίζει ο Τερ Στέγκεν που είναι έτοιμος, ενώ Μακάι – Στίβεν και Γκρίφιθς είναι νοκ άουτ για την Σέλτικ. 

Ότι δεν έκαναν οι προκάτοχοι του, θα προσπαθήσει να κάνει ο Πεπ Γκουαρντιόλα, με την ευρωπαϊκή πρόκληση να είναι μεγάλη για τον νέο τεχνικό της Μάντσεστερ Σίτι. Πρώτο ματς σε φάση ομίλων για τον Πεπ με τους «σίτιζενς» με αντίπαλο την Γκλάντμπαχ. 

Μπαρτσελόνα – Σέλτικ (21.45 ΟΤΕ Sport 3) 
Μαν. Σίτι – Γκλάντμπαχ (21.45 OTE Sport 4) 

4ος Όμιλος 

Την «σταχτοπούτα» Ροστόφ αντιμετωπίζει η Μπάγερν Μονάχου στο πρώτο ευρωπαϊκό ματς του Κάρλος Αντσελότι με τους Βαβαρούς. Σίγουρα στο παιχνίδι υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί, με την Μπάγερν να ψάχνει επιστροφή στην κορυφή της Ευρώπης. 

Στο άλλο ματς του ομίλου η Αϊντχόφεν υποδέχεται την Ατλέτικο Μαδρίτης που η αλήθεια είναι πως δεν της πάει η Ολλανδία. Χωρίς Τσέρτσι και Άνχελ Μόγια θα παραταχθούν οι «ροχιμπλάνκος», εκτός ο Λοκάντια για τους Ολλανδούς. 

Μπάγερν Μονάχου – Ροστόφ (21.45 OTE Sport 5) 
Αϊντχόφεν – Ατλ. Μαδρίτης (21.45 ΟΤΕ Sport 6) 

Πηγή:sport-fm.gr

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top