0

Αν κάτι ιντριγκάρει περισσότερο τους επιστήμονες, τότε αυτό είναι η... εξυπνάδα. Εδώ και χρόνια πολλοί ειδικοί προσπαθούν να συνδέσουν τον υψηλό δείκτη νοημοσύνης του ανθρώπου με διάφορα χαρακτηριστικά του (που με την πρώτη ματιά δεν φανερώνουν ότι είναι έξυπνος).

Αυτές οι 8 έρευνες φανερώνουν πως μπορεί να τα «πιάνεις» πιο εύκολα από τους γύρω σου... και ας μην σου φαίνεται.

Μιλάς πολλές ξένες γλώσσες

Μελέτες έχουν δείξει πως όσοι μιλούν πολλές γλώσσες έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν την νόσο Αλτσχάιμερ. Το να μαθαίνεις διαφορές γλώσσες επίσης κάνει την λειτουργία του εγκεφάλου πιο αποτελεσματική.
Σκέψου πως ο νέος «Μποντ», Τομ Χίντλεστον, μιλάει όχι τρεις, αλλά εννιά γλώσσες (μαζί και Ελληνικά).

 Είσαι ο μεγαλύτερος από τα αδέλφια σου
Το μεγαλύτερο σκορ από IQ τεστ που έχουν κάνει τα αδέλφια μεταξύ τους, έχει δείξει πως την καλύτερη βαθμολογία την συγκεντρώνουν τα μεγαλύτερα αδέλφια. Αυτό δεν είναι γενετικό, αλλά οφείλεται στην διαδραστικότητα μεταξύ των μελών της οικογένειας.


Αγαπάς τις γάτες



Σε επιστημονική έρευνα όπου συμμετείχαν περίπου 800 φοιτητές, οι ειδικοί συνέδεσαν την εξυπνάδα με τα...ζώα. Έτσι όσοι προτίμησαν για κατοικίδιό τους την γάτα αντι τον σκύλο, είχαν υψηλότερο IQ.


Πίνεις αλκοόλ
Κι όμως όσοι είναι έξυπνοι, πίνουν περισσότερο αλκοόλ σύμφωνα με τους επιστήμονες. Σύμφωνα με έρευνα του 2013 οι απόφοιτοι των Πανεπιστημίων στην Βρετανία (με μεγάλο σκορ) έπιναν περισσότερο απ΄όλους τους άλλους.


 Είσαι αριστερόχειρας


Μπορεί οι αριστερόχειρες να αποτελούν το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού, υπάρχουν όμως, μελέτες που δείχνουν πως οι ίδιοι έχουν ελαφρώς καλύτερες γνωστικές δεξιότητες.


 Είσαι μονίμως... ανήσυχος
Ένας ερευνητής ζήτησε από περίπου 300 φοιτητές να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με το πόσο συχνά αναστατώνονται από κάτι και τα ευρήματα έδειξαν ότι εκείνοι που ανησυχούν περισσότερο έχουν υψηλότερη βαθμολογία στη λεκτική ευφυΐα από εκείνους που είναι πιο χαλαροί.


 Είσαι αστείος
Μια μελέτη σχετική με το πως αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι την ελκυστικότητα, αποκαλύπτει ότι οι άνθρωποι που ήταν πιο αφηρημένοι και πιο έξυπνοι τείνουν επίσης να είναι πιο αστείοι, κάτι το το οποίο το αντίθετο φύλο βρίσκει αρκετά ελκυστικό.


 Κι όμως... αν είσαι τεμπέλης

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστήμιου της Φλόριντα οι έξυπνοι άνθρωποι σπάνια βαριούνται... να κάνουν διάφορες σκέψεις. Έτσι μπορούν να κάτσουν με τις ώρες στον καναπέ τους και να είναι χαμένοι στο δικό τους σύμπαν. Από την άλλη, όσοι δεν έχουν χαμηλότερο IQ, το ρίχνουν στην... γυμναστική.


 Αμφιβάλλεις για την εξυπνάδα σου
Ο Σωκράτης είχε πως το μόνο που γνωρίζει είναι πως δεν ξέρει τίποτα. Μία άλλη έρευνα του Τζάστιν Κρούγκερ αναφέρει πως οι έξυπνοι άνθρωποι κρατούν χαμηλότερους τόνους και μπορούν να ανιχνεύσουν πιο εύκολα τα λάθη του.

Φωτογραφίες: Shutterstock



Πηγή:  iefimerida.gr 

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top